Natuke rahast ja eesmärkidest

Nii, nagu mainitud siis on hetkel käsil väga kiired ajad ja reaalselt pole aega olnud et kirjutada. Neljapäev, mis on ka panustamise poolest kõige rahulikum päev, on hea võimalus midagi jälle kirja saada. Tore näha, et huvi blogi vastu on üsna suur ja küsimusi nii postituse alla kui emailile tuli päris palju. Üritan kõiki küsimusi-vastuseid tasapisi järgnevates postitustes ka kajastada.

Kiired ajad on aga seetõttu, et algas kool, olen korteriotsingul ja samuti käisime ka Berliinis (kus kõik läks aia taha alustades valede lennupileti ostudega lõpetades kõhuviirusega ja kokkuvõttes suure suure raiskamisega, mille eest tegelikult väga midagi ei saanudki ehk raha läks planeeritust 4x rohkem ja vastu saime planeeritust 4x vähem, ühesõnaga katastroof). Kõiki neid väljaminekuid arvestades tuleb ka samuti panustamisega veelgi tõsisemalt tegelema hakata ja rohkem aega sellele kulutama.

Suureks probleemiks ongi hetkel olnud liiga suur raiskamine ja tänu sellele ka võimatu olnud panustamispanga (edaspidi bankroll) suurendamine ja sellega koos ka siis panuste suurendamine (kuna panused on kindel protsent pangast). Suvel olid mu väljaminekud ~3500 eur ringis, millest kõik kulus väljas söömisele, igalpool väljas käimised jms. Ehk siis ei ostnud ma midagi, mingeid arveid maksma ei pidanud, aga raha läks jälle liiga palju välja ja muidugi kõik see raha siis panustamiskontodelt. September muidugi ei jätkunud paremini, kui Berliinis läks täiesti tühja juba ~550 eur 3 päeva eest, mille eest samuti midagi ei saanud ja väga midagi ei näinud ka kuna kõhuviirus jms.

Mis mu keskmine panus siis praegu on? Kuna nagu mainitud, et panuseid tõsta pole saanud, sest olen mõttetult raisanud, siis hetkel on mu medium panuseks ~100 eur. Kui poleks viimase 4 kuuga nii palju raisanud, oleks see arv kahekordne. 200 eur keskmine panus, alustades 50 eurose pangaga 7 kuud tagasi poleks üldse halb. See kõik aga näitabki, et kui kiiresti tegelikult on bankroll tõusnud ja kui suur potentsiaal on igakuist kasumit ja keskmist panust ja bankrolli suurendada edaspidi.

Olengi paika pannud eesmärgid, millega sooviksin siis bankrolli, panuse suurust ja kasumit suurendada. Et kõike seda alustada oleks kindlasti vaja korteri esmased maksed (~1500-2000 😦 ) jätta septembrisse. See paneb korraliku põntsu mu bankrollile jällegi, aga samas privaatne elamispind ja rahulik betikontor oleks igaljuhul must-have praegu, seega olen nõus sinna jällegi raha panema. Kui saakski nüüd kõik suuremad kulutused jätta septembrisse, siis ma soovikski alustada oma uue plaaniga.

Uus plaan siis oleks selline, et iga kuu hakkaks endale palka maksma ja rohkem ma välja ei võtaks sama kuu. Hetkel võtan ma raha kogu aeg välja siis kui vaja ja siis mõtlen et miks bankroll püsib sama, nii ei saa kindlasti jätkata, kui soov küündida igakuiste kasumitega ikkagi kümnetesse tuhandetesse (mida pean täiesti reaalseks eesmärgiks järgneva 12 kuu jooksul). Seega üsna kindel eesmärk on teenida 10000€ kasumiga kuu järgneva aasta jooksul. 10000€ kasumiga kuu ei tundu kindlasti kauge/raske eesmärk, kuna see nõuaks ainult põhimõtteliselt panuste 3-4x tõstmist ja seda saabki saavutada ainult bankrolli kasvatades ja vähem raisates. (hetkel on panused tõusnud 10x võrreldes veebruari panustega, samuti suutsin vahepeal 1.5 kuuga 4x panust  suurendada tänu heale maile ja aprillile).

Seega oktoobrist sooviks alustada kindla palga maksmist (et ära elada, aga samas et ka midagi rohkem endale lubada iga kuu), vähem raisata väljas söömistele ja muule jamale, enamik nädalavahetusi raha teha ja panka kasvatada ja samuti kogu selle kõige kõrvalt leida aega koolile ja sotsiaalelule. Seega tööd ja rabamist tuleb palju.

Lisame ka väikse checkpoint pildi septembrist, nagu mainitud siis 4.5 päeva olin eemal Berliinis, samuti palju pidanud tegelema kooliga ja korterotsingutega. Reaalselt panustamisele olen vast pühendunud max 10h (seega 4x suurema panusega oleks ~+2560€ põhimõtteliselt 10h kasumiks) Samuti tänu Berliinile magasin maha ka nädalavahetuse(kus tavaliselt üritan 1000 euro kasumit jahtida) Nüüd see nädalavahetus aga kindlasti plaanis päevad läbi jälgida ja loodetavasti kasumile 1 ette lisada)Screen Shot 2018-09-14 at 00.03.23

Järgnevas postituses üritan lahti selgitada, et mis ja kes see tipster täpselt on ja kuidas tema töö välja näeb, samuti kust neid leida ja mille järgi valida, kellele maksta või keda tasuta jälgida.

5 kommentaari “Natuke rahast ja eesmärkidest

  1. Ma ei tea, kas sul enne oli ka üleval sektsioon teekonna algusest jms, aga need oli väga väga head lugemised! Kohati võrdleksin sinu karjääri pokkeri mängimisega, aga tundub, et sul tuleb teenistus palju kergemalt välja 😀

    Kui suudaksid raiskamisele piiri panna, siis saaksid oma portfelli ikka väga kiirelt suureks kasvatada, mis annaks ka võimaluse veelgi suuremat sissetulekut teha. Püüa mõelda, et hetkel tagasi tõmmates pidutsemise ja raiskamisega, teed sa omale väga suure teene. Alles jäänud raha saab sulle koheselt sisse tagasi hakata tootma.
    Sul on ikka väga palju potentsiaali. Paar tuhat eurot kuus teenida sellega on päris võimas.

    Kas selle sissetuleku pealt peaksid teoreetiliselt ka 20% tulumaksu ära maksma või hasartmängud on tulumaksuvabad?

    Meeldib

    1. Väga tore lugeda positiivseid kommentaare ja tagasisidet. Raiskamine ongi kindlasti suurimaks probleemiks olnud, aga nagu selles postituses mainitud kindla palga maksmine iga kuu loodetavasti lahendaks selle probleemi. Paar tuhat kindlasti hea aga tuleb sihtida ikkagi kõrgemale ja mõelda tulevikule rohkem.

      Hasartmängud on jah tulumaksuvabad.

      Liked by 1 person

  2. Olen spordiennustust väikeste summadega proovinud, aga see oli 10-20 aastat tagasi. Panustasin rohkem tunde järgi, mingisugust statistikat taga ei olnud. Kokkuvõttes kindlasti kaotasin, aga panus sai tehtud rohkem selleks, et võistlust oleks huvitavam vaadata. Mingil hetkel juhtusin kuulama raadiosaadet, kus üks kogenud panustaja väitis, et pikas perspektiivis võidab vaid 0,1% mängijatest. Ehk siis 1000-st vaid 1 võidab. Peale seda kadus igasugune huvi. Lisaks kehtestasin reegli, et ei kanna reaalset raha mänguportaalidesse. Mõned kontod on siiski olemas ja see on ka kohati kasulik, sest saab näiteks tasuta spinne või teisi boonuseid.

    Tekkisid mõned küsimused, mõtted:

    1) Kas tõesti võidab pikas perspektiivis vaid 1 mängija 1000-st? Kui suur on sinu arvates võitvate mängijate osakaal? Praegu julgeks pakkuda 1-2%.
    2) Kui oled kasumlikult mänginud, kas sinu panuseid on hakatud piirama?
    3) Kas ja kui tihti õnnestub surebet panuseid teha?
    4) Kas teed panused enne mängu või kasutad ka reaalaja võimalust?

    Edu!

    Meeldib

    1. 1) Ei usu küll et nii väike, ise olen lugenud ja arvamusel et see võiks ikkagi 10x suurem olla ehk 1 100-st (1%), aga eks mingit õiget statistikat vast kuskil pole
      2) Kontorid ei aktsepteeri võitjaid kahjuks jah, mis tähendab et kontod kas pannakse kinni või limiteeritakse max paar eur panustele, aga inimesi on miljardeid ja kontosid saab alati juurde luua/osta ja samuti kontoreid on sadu
      3) Ei tea täpselt mis sa surebeti all mõtled, pakun et arbitraaži? Kui jah siis arbimisega ma ise ei tegele
      4) Mõlemat, kui suur value mingil varajasel panusel siis tuleb see kohe ära kasutada, aga lives meeldib personaalselt endale rohkem

      Meeldib

Lisa kommentaar